Welkom2018-04-16T12:56:59+01:00

Dit is Nut

J’Adore Nut van Ermelinde kwam, na 14 weken wachten, in december 2011 met mij mee naar Amsterdam.

Lees verder

En dit is Nimue

Nimue Josephine van Crystalpaws Abyssinians kwam half september 2013 uit Engeland.

Lees verder

Kittens

Twee nestjes verwacht! Rond 21 november: Nut. Rond 5 december: Nimue.  Meer informatie

Lees verder

Geïnteresseerd?

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in één van onze kittens, bereikt u hier onze cattery.

Lees verder

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Welkom op de website

Van harte welkom op de site van Erendil, waarin ik u meeneem in de wondere wereld van het mooiste kattenras dat ik ken: de abessijn.
Inmiddels hebben we twee abessijntjes rondlopen: mijn zwart zilveren abessijntje J’Adore Nut en fawn abessijntje Nimue Josephine.

Onder het kopje Huidige Nestjes vindt u de laatste wederwaardigheden.

Als er kittens zijn vermelden wij dit op de site.

Als u vragen hebt of geïnteresseerd bent in een katje bent u van harte welkom contact met ons op te nemen.

Voorstellen

Ik ben Phoebe, geboren en getogen in Nijmegen en nu al weer heel wat jaren wonend in het hartje van Amsterdam.
Toen ik net op kamers woonde werd ik superverliefd op een prachtig katje: Ashyet van de Tybaertshof, een zwart-zilveren abessijntje.
Zij woonde bij mijn bovenbuurvrouw Caroline en ik werd betoverd door haar mysterieuze uiterlijk, haar elegantie, haar vriendelijke karakter, voor mij was zij de Godin onder alle katten.
In die tijd was het jammer genoeg bijna onmogelijk om aan zo’n prachtig katje te komen, er waren flinke wachtlijsten en volgens mij waren er toen nog maar heel weinig zilver-abessijntjes in Nederland.

Daarom kwamen toen eerst Miss Marple, een silver spotted tabby en Yum Yum, een lilac point siamees voor een kleine twintig jaar bij ons.

De ouderdom kwam met gebreken en na hun dood ben ik eerst jaren mijn reislust gaan bevredigen totdat het langzaam aan weer hevig ging kriebelen en ik avond aan avond op internet kittensites aan het bekijken was.

Toen ik dan half 2011 besloot dat een nieuwe kat onontkoombaar was ging ik mijn hart achterna en koos voor mijn al zo oude liefde de zilver-abessijn.
Via internet kwam ik terecht bij cattery Ermelinde, een cattery voor abessijnen, gespecialiseerd in zilver abessijntjes. Hier kon ik in december J’Adore Nut ophalen.
Dank je wel Magda en Gerard voor al jullie wijze raad, humor en goeie tips, maar bovenal voor Nut, de geweldigste kat van de wereld!

Omdat ik een speelkameraadje voor Nut wilde heb ik lang gezocht en uiteindelijk bij Crystalpaws een geweldig fawn abessijnen poesje gevonden. Half september 2013 kwam Nimue vanuit Engeland met mij mee. We hopen met haar o.a. fawn en lilac abessijntjes te krijgen!

OVER DE ABESSIJN

Herkomst

Abessijn Cattery Erendil Kittens

De abessijn is één van de oudste kattenrassen. Ze komen van oorsprong uit de woestijn van Ethiopië, in die tijd Abessinië geheten. Het ras lijkt qua uiterlijk erg op de afbeeldingen en beeldjes van katten die voorkomen in het Oude Egypte.

Lees verder

Uiterlijk

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
De abessijn heeft een sierlijke, koninklijke lichaamsbouw met grote, gematigd puntige oren en amandelvormige, expressievolle, stralende ogen. De ogen kunnen van goudkleurig tot groen zijn.

Lees verder

Karakter

Abessijnen behoren tot de meest intelligente kattenrassen. Ze zijn beweeglijk, supersnel, eigengereid, extravert, een gezelschapsdier en erg ondernemend. Er is geen vrolijker, warmer of zonniger kattenras denkbaar.

Lees verder

Meer weten?

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Wilt u meer weten over dit geweldige ras of misschien zelf een abessijntje in uw huis verwelkomen? Wees dan welkom en neem contact met mij op.

Lees verder
CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.
SUBSCRIBE NOW
TO GET SPECIAL OFFERS