Nestje 1 (februari 2013) deel 22018-04-16T12:56:56+01:00

Logboek van Nut’s eerste nestje deel 2

Voor deel 1 klik hier

Vrijdag 1 maart 2013

Hoe is het mogelijk, ik lig hier met fikse koorts op bed en voor mijn neus begon de grote volksverhuizing. Opeens liep Aegir rond te scharrelen over de vloer van de slaapkamer, op dat moment geen idee hoe hij daar belandde, dus hem vlug weer teruggezet in het kittenrennetje omdat het eigenlijk de bedoeling is dat hij daar de komende weken mag spelen, groeien, zindelijk worden… Maar mama Nut vond het maar niks. Het duurde niet lang of ze pakte Aegir (weer!) in zijn nekvel, sprong met hem uit het rennetje, legde hem op de grond, keek naar mij, en sprong vervolgens met hem op mijn bed om hem daarna bij mij te leggen. Het kennelijke vertrouwen dat dit toch na de niet meer gewenste la het veiligste plekje was, was helemaal leuk, maar wat nu gedaan? Ze kunnen moeilijk drie weken op het bed bivakkeren! Ik heb de andere twee kittens dus met Aegir voorzichtig naar de kittenren verhuisd, de la dichtgedaan en het hele nest in het rennetje verplaatst.
De kittens vonden het leuk, maar Nut ging aan de mekker of aan de kwek (ik weet niet hoe dat in cattery taal heet ) en liet luidkeels en onrustig mekkerend haar ongenoegen blijken. Ze ging onmiddellijk weer met de kittens aan de sleep naar mijn bed met als gevolg dat ik met de zware griep die ik had (ondanks de waarschuwing van Gerard dat ik kogelhard moest zijn en Nut niet de baas over mij moest laten spelen) Nut voor even toestond dat het hele gezin bij mij in bed kwam liggen. Daar zijn ze heerlijk in mijn nek en haren in slaap gevallen, eentje zachtjes spinnend. En Nut was voor het eerst sinds een dag krabben aan de kledingkast waar ze kennelijk ook nog steeds in wil met haar kerels helemaal rustig. Hoe we het gaan doen als ik van de griep af ben weet ik nog niet, maar dit voelt wel heel bijzonder, ik kan ze als geen ander leren kennen op deze manier!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Phoebe en Mimir

Zaterdag 2 maart 2013

Ik heb toch Odin vandaag maar een blauw bandje omgedaan. Ik blijf het een beetje moeilijk vinden hem en Mimir uit elkaar te houden, ondanks het flinke verschil in gewicht. Op die manier leer ik ze het snelst uit elkaar te houden.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Odin

Het zijn alledrie zondermeer schatjes, die het bed enorm appreciëren. Als grote woestijn met spannende bergen waarover gelopen kan worden. het waggelen is er nog steeds maar dat begint ook vlugger te worden. Als het drietal melk gedronken heeft komt Mimir altijd als eerste naar me toe en kruipt in een holletje dicht tegen me aan. Hoezo heb je zelf iets te kiezen? Het kitten kiest jou!

Maandag 4 maart 2013

Ondanks een geweldige zware griep die maar niet over wil gaan, geniet ik volop van de warme pluizebolletjes die mij helemaal bij het gezinsleven hebben betrokken. Odin vindt het heerlijk om na het drinken een holletje te boren onder het dekbed, warm tegen me aan. Nut vindt dat niks en mekkert hem dan terug. Mimir is stil en altijd als eerste bij mij aanwezig. Aegir is de grote ontdekker met de anderen in zijn kielzog. Omdat het vandaag zo’n geweldig weer was en ik niet meer doodziek, heb ik een paar prachtige foto’s kunnen maken.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Golden Boys of Erendil: Odin en Mimir!

Achter Mimir, voor Odin

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Dinsdag 5 maart 2013

Het wonder is geschied! Ik ben vandaag weer min of meer half op en Nut heeft het in één keer geaccepteerd dat ik de kittens in de kittenren heb gezet!!! Zonder gemekker, ze ligt er zelf lekker bij, en ook de kittens vinden het best. Vanmiddag extra houtkorrels gekocht waar ze niet de vergissing mee schijnen te maken dat dat een lekker hapje kan zijn. Ik heb zelfs Aegir, toen ik hem over zijn buikje wreef een paar druppeltjes op de bak kunnen laten doen, wow! Ik kan natuurlijk niet wachten totdat ik ze zindelijk en wel de wijdere wereld in kan sturen. Met mijn houten vloer en tapijt in de slaapkamer is het namelijk niet handig om dat eerder te laten gebeuren. Waar kittens per ongeluk plassen schijnt moeders het nog eens dunnetjes over te doen en voor je het weet is je hele huis een grote kattenbak geworden, liever niet!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
De kittens leren steeds meer te speelvechten. Waar het eerst schijnbewegingen grotendeels in de lucht waren wordt het nu wat gerichter, evenals het lopen en springen.

Vrijdag 8 maart 2013

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Odin laat zien dat zijn melkgebitje al heel indrukwekkend is

Maandag 11 maart 2013

Yes, de wuppies zijn het helemaal. Dit is het eerste echte speeltje waar aan geknaagd en mee gesleept wordt. Ook een rood wollen balletje is wel leuk om je achterpootjes tegen aan te roffelen.

Dinsdag 12 maart 2013

Och jee, Aegir is als eerste zo ver dat hij het nu het leukste vindt om zodra hij op het bed zit er af te springen. En tja, dat is nog niet de bedoeling. Eerst zindelijk worden! dus hij zit nu in het rennetje terwijl zijn broertjes helemaal losgaan en elkaar bestormen. De kerels groeien enorm in motoriek. Er wordt in galop over het bed gerend, met kromme rug schuin hoppend enorme indruk gemaakt, gesprongen en gesteigerd. Vooral Mimir is een kei in de zijwaartse galop met gekromde rug. En sinds vijf minuten haken ze ook met hun nageltjes in het dekbed. Ze hebben hun dollemans half uurtje met de gekste sprongen, besluipingen, en goeie gerichte boksbewegingen.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Mimir, Odin en Aegir, de wonderboys met vijf weken

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Mama Nut speelt verstoppertje

Woensdag 13 maart 2013

En nu is het tijd om te verhuizen naar de –gelukkig ruime- badkamer. Ageya raadde me dit aan als goeie plek voor een paar dagen om zindelijk te worden. Met een boel speeltjes, twee kattenbakjes en moeder Nut in de buurt is het best te pruimen daar. Ik zit er een aantal keer per dag gezellig bij, en neem dan de tijd om de kleintjes rustig vers vlees te voeren, wat ze super makkelijk naar binnen werken. Nut leeft op Carnivoer en sinds een paar weken ook Carnibest, want ze wordt sinds ze bevallen is weer behoorlijk kieskeurig en Carnibest gaat er nog wel in. De kittens vinden alles lekker, en zo af en toe een paar hapjes gemalen lamshart en een tartaartje gaan er in als koek.

Zaterdag 16 maart 2013

Vandaag de krabton in de badkamer gezet. Een groot succes, moest onmiddellijk in gebruik worden genomen en leverde ook nog eens leuke plaatjes op. Ongelofelijk hoe behendig die kleintjes gelijk het hele ding in beslag nemen en de toren bestijgen in een handomdraai alsof het niks is. Kunnen ze eindelijk hun nageltjes gebruiken voor iets dat zinnig is…

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Odin, want zij zijn groot en ik is klein…

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Ja, en vanaf je barkruk rechtstreeks hangen aan de tap, geen enkel probleem!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Mimir en Aegir

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Aegir, zijn zilver komt al aardig door (zwart zilvertjes worden bruin zwart geboren en in de eerste weken van hun leven gaat langzaam aan het zilver doorkomen, zoals moeder Nut er nu uitziet)

Zondag 17 maart 2013

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Maandag 18 maart 2013

Vanmorgen heb ik het drietal naar de woonkamer overgeplaatst. Ze zijn zindelijk, de twee kattenbakjes worden keurig gebruikt zonder een enkel probleem en de eerste drolletjes zijn er ook al op gedraaid, dus ik durf de overstap naar de kamer te maken. Moeder Nut vindt het als enige enorm spannend, er wordt wat geblazen en ook loopt ze een paar keer rond met een dikke staart: hoe moet je drie woelwaters continu in de gaten houden in een ruimte die vele malen groter is dan de la, het kittenrennetje of de badkamer? Later op de dag begint ze de grote voordelen te ontdekken. Ze kan spelen met ze! Op een gegeven moment haalt ze zelfs slapende Mimir aan zijn nekvel uit de slaapton, dumpt hem bij de speeltunnel en maakt hem duidelijk dat er gespeeld moet worden, het arme ding!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Odin had als eerste het warme zonnetje in de gaten, wat een fotomodel!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Woensdag 20 maart 2013

Vanmorgen heeft Aegir zijn toekomstige baasje ontmoet. Hij is heerlijk een half uurtje in een mandje tussen ons in op de bank komen zitten en gedroeg zich helemaal voorbeeldig.Ook de andere katers lieten zich niet onbetuigd, en vooral moeder Nut reageerde helemaal verliefd en knuffelig op alle aandacht. De woonkamer is al helemaal ‘’the place to be’’, en er worden, naast nog steeds veel slapen, dolle avonturen beleefd.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Zaterdag 23 maart 2013 – Donderdag 11 april 2013

Wat is het toch heerlijk om de heren te fotograferen! Nog een foto-impressie van dit mooie eerste nestje! (Klik op een foto voor een vergroting.)

Zondag 19 mei 2013

In de laatste weken dat de kerels bij ons zijn ben ik op 19 mei met ze naar mijn moeder in Nijmegen gegaan. Het lukte haar niet meer om nog naar Amsterdam te komen, maar ze was natuurlijk enorm benieuwd naar het grut. Dus ging de berg naar Mozes en wat was het een leuke dag met de mooiste foto’s. Tijdens de reis was Aegir degene die het niet pikte om in de bench te blijven zitten. Hij zat binnen tien minuten bij mij op schoot. Mimir sliep rustig door en Odin wilde op de terugweg dezelfde treatment als zijn broer. Nou ja, twee kittens op schoot was ook gezellig!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Mimir, Odin en Aegir

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Odin, de boekenwurm en zonaanbidder

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Aegir

De kittens hebben het nest eind mei 2013 verlaten

Tja, en toen vlogen de kerels uit, een voor een naar hun nieuwe huizen. Ze zijn alle drie terechtgekomen bij geweldige nieuwe mensen, en zo af en toe krijg ik nog foto’s toegestuurd. En wat ben ik dan beretrots als ik zie hoe geweldig ze zijn uitgegroeid.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Aegir, die omgedoopt is in Ollie, augustus 2013

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Mimir, die nu als Pico door het leven gaat in november 2013

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Odin, met zijn nieuwe liefde Quiche

Lees ook deel 1 klik hier

CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.
SUBSCRIBE NOW
TO GET SPECIAL OFFERS