Nestje 1 (februari 2013) deel 12018-04-16T12:56:56+01:00

Logboek van Nut’s eerste nestje deel 1

Voor deel 2 klik hier

Nestje ‘’ADORABLE’’geboren 5 en 6 februari 2013

Moeder: J’Adore Nut van Ermelinde (zwart zilver)

Vader: Gr. Int. Ch. D’Aeliis d’Ulunlae (blauw)

3 Kittens geboren:

Adorable Aegir (zwart zilver) 106 gr, kater

Adorable Mimir (blauw) 92 gr, kater

Adorable Odin (blauw zilver) 114 gr, kater

Vrijdag 30 november 2012

Ja, het heeft er alle tekenen van, dat Nut klaar is voor de reis naar haar blauwe prins op het paard met de woest romantische naam Daelis d’Ulunlae. Ze is vreselijk knuffelig naar haar aanbidder opa Ted en vertoont alle beginverschijnselen van krolsheid.

Daelis d’Ulunlae

Woensdag 4 december 2012

Magda komt met een Sinterklaascadeautje: Nut en Daelis hebben voor wat zij gehoord heeft op dinsdag maar liefst vier keer de liefde bezegeld. Hoezee! Vrijdag ga ik haar ophalen.

Maandag 3 december 2012

Daelis en Nut zijn vanaf het eerste moment, zondagavond, dat ze bij elkaar gezet zijn grote vrienden en zitten heerlijk knus bij elkaar alsof het nooit anders is geweest. Liefde op het eerste gezicht. Gelukkig!

Zaterdag 1 december 2012

Vanmiddag Nut weggebracht naar Ermelinde waar ze een grote kamer voor zichzelf kreeg om rustig wat te wennen. Grote stress voor de kleine meid, met een wat bezwaard hart laat ik haar achter. Hopend dat de krolsheid in ieder geval goed doorzet.

Vrijdag 6 december 2012

Groot sneeuwalarm, code rood… ik in Amsterdam, Nut 200 kilometer verderop in het uiterste puntje van Drenthe. Gelukkig houd ik er wel van om door weer en wind te rijden en onderweg valt alles enorm mee. Wat is het genieten van de boompartijen langs de kant van de weg, zo wit en winters! Daar aangekomen blijkt dat Nut helemaal gewend is en al kopjesgevend vrolijk in haar bench stapt. Rond kerst zal duidelijk zijn of het Sinterklaascadeautje eerder deze week bestendigt en er een nestje op komst is. Of dat de dame een tweede bezoek aan haar geliefde op prijs stelt.

Zondag 8 december 2012

Ik heb een vreetmonstertje teruggekregen. Waar ze eerst een ontzettende fiemel (= zeikerd) was waar het eten betrof eet ze nu alles onder mijn handen vandaan. Eindelijk kan ik beginnen met verschillende bakjes van haar (Carni)voer te ‘’verstoppen’’ door het huis heen, zodat ze in ieder geval een heel klein beetje haar jachtinstinct kan bevredigen.

Dinsdag 25 december 2012

Ik ben al dagen aan het kijken en vergelijkende fotootjes aan het maken met mijn gsm van haar tepeltjes. Waar ze eerst wit waren zijn ze nu roze en steken ze wat meer uit. Joepie, we krijgen een nestje! Als alles goed gaat en dinsdag 4 december de eerste dekking was kunnen we de kittens rond 7 februari verwachten, spannend!!!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Nut speelt nog steeds volop haar favoriete apporteer
spelletje met een rood lapje, toch niet zwanger?

Maandag 14 januari 2013

Dag 42. Voor het eerst een kitten voelen trappelen. Nut is in mijn ogen al tonnetjerond en onstuitbaar in haar honger naar meer eten. Ik heb nu ook een brokjesspeeltje (voorheen hoefde mevrouw geen brokjes), wat ze in één dag doorheeft. Het voldoet uitstekend in haar hang naar jacht op eten. Ze is er meerdere keren per dag lekker lang mee bezig, heerlijk om te zien!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Maandag 5 februari 2013

Vanaf twee uur in de middag ligt Nut spinnend naast me, terwijl ze tegelijk superonrustig is. Ze wil alleen maar bij mij zijn en het is duidelijk dat er een verandering op komst is. ’s Avonds komt vriend Jesse bijkletsen, maar Nut maakt ons duidelijk dat er wel gekletst mag worden, maar dat dat wel in de veilige slaapkamer dient te gebeuren. Met Nut gezellig tussen ons in praten we bij terwijl we beurtelings over haar buik aaien. Jesse gaat redelijk vroeg weg en vanaf dat moment ligt Nut op haar rug in mijn armholte terwijl ik haar buikje masseer. Ze spint en puft afwisselend en dit is kennelijk voor haar de ideale houding om te ontsluiten.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Dinsdag 6 februari 2013

Na heel even in slaap te zijn gesukkeld word ik wakker van iets nats, Nut zit vlak bij me en er is een vruchtblaasje te zien met een wriemelend zwart staartje dat al naar buiten hangt: een stuitligging dus. Gelukkig krijgt Nut het voor elkaar in 25 minuten haar eerste kitten eruit te persen. We zitten inmiddels bij de kastla die madame heel beslist heeft uitverkoren als haar nest. De werpkist wordt geen blik waardig gekeurd. En dat terwijl zus Pascale deze prachtig heeft beschilderd met kleine abessijntjes…

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Het eerste kitten, geboren om 06.43 uur weegt maar liefst 106 gram en wordt na een uur opgevolgd door nummer 2 van 92 gram. Wat een flinke jongens. Daarna stopt de bevalling. Na wat heen en weer gebel (het is inmiddels half elf in de ochtend) blijkt dit vaker voor te komen. De da assistent weet me te vertellen dat kittens uit een van de latere dekkingen vaak ook wat later komen. Ik zeg dus mijn avond workshop af, zodat ik bij Nut kan blijven. Ze is totaal rustig en neemt haar moederrol helemaal op zich. Wat is het mooi om de kittens als allereerste naar de tepel te zien zoeken en onmiddellijk te zien zuigen. De rest van de dag rusten we een heel klein beetje uit van alle nieuwigheid.

Woensdag 7 februari 2013

En toen kwam het derde kitten om 03.25 op de wereld. Nut riep me er vanaf het eerste moment weer bij door om 01.00 uur in de nacht bovenop me te springen. En vanaf toen is ze bezig geweest om het kitten ter wereld te brengen. Wat heel moeilijk ging. Het duurde eindeloos voordat er een heel klein stukje van het vruchtblaasje te zien was en het persen duurde maar door. Eerlijk gezegd stonden we klaar om naar de spoedkliniek te vertrekken toen ik in pure nood besloot om midden in de nacht om raad te vragen aan ervaringsdeskundige Ageya. Midden in de nacht nam ze de telefoon aan waardoor ik me tot rust voelde komen. En nog geen minuut later met een ijselijke krijs van Nut kwam de uitdrijving met een laatste perswee. Telefoon aan de kant gegooid en voorzichtig kunnen helpen met het laatste stukje tijdens het persen. Het bleek een ware reus van 114 gram, die direct de bijnaam Goliath kreeg. Het was waarlijk een bevalling over twee nachten van hier tot Goliath, maar wat een gigantische opluchting dat ik het meisje niet mee heb hoeven sjouwen naar een spoedkliniek in de koude sneeuwnacht! Goliath bleek helemaal alive and kicking te zijn (ik had even gedacht dat het misschien om een dood kitten ging) en ging het leven dus in met een big bang.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Goliath de derde reus van 114 gram is net die nacht geboren.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

net geboren bolletjes, kijk die oortjes eens…

Donderdag/vrijdag 8/9 februari 2013

De kittens groeien werkelijk meer dan geweldig. Ik hoorde dat zo’n 10 gram per dag te doen gebruikelijk is, maar het gemiddelde is 16 tot zelfs 26 gram per dag. Ik houd daarom maar eens even nauwlettend in de gaten of moeder Nut ook voor stofzuigertje speelt bij haar kleintjes en ja hoor, ze likt ze meerdere malen per dag helemaal schoon. Op vrijdag hoor ik voor het eerst een van de kittens spinnen. In het spinconcert van Nut gaat het al snel verloren, maar in de dagen daarna vang ik het geluidje af en toe weer op, wat een wondertjes!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Nut met het voltallige reuzendrietal: 106, 92 en 114 gram…

Zondag 10 februari 2013

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Terwijl heel Nederland zich hult in een prachtig, wit landschap, wegen ze nu al bijna het dubbele van hun geboortegewicht. De bijnaam Goliath gekoppeld aan dit illustere feit doet me besluiten prachtige reuzennamen voor het drietal te gaan zoeken. Zus Pascale helpt mee.
Kitten 1, het zwart zilvertje noemen we Aegir, in de Noordse mythologie de reus van de zee. Het tweede kitten krijgt de naam Mimir, reus van wijsheid, omdat hij altijd in de luwte weet te blijven. Over het derde kitten, onze reus met als bijnaam Goliath, proef ik nog even verder…
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Maandag 11 februari 2013

Bij alle drie de kittens is de navelstreng inmiddels als een dag weg en onze middelste reus is in zes dagen tijd meer dan het dubbele van zijn geboortegewicht: van 92 naar 198 gram!

Dinsdag 12 februari 2013

Terwijl de twee broers nu ook ruim twee keer zoveel wegen als op de dag van hun geboorte (van 106 naar 222 gram en van 114 naar 234 gram in 7 en 6 dagen heeft Mimir, de middelste als eerste van het drietal zijn oogjes open. Een foto hiervan is een ander verhaal. Scherp is een en ander moeilijk te krijgen!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Een dagje na Mimir doet ook Aegir zijn oogjes open

Vanaf dag twee is er verschil in karakter te bemerken. Waar oudste broer zich een vechtersbaasje betoont en Goliath in de haren vliegt om de volgens hem lekkerste tepel ligt ‘’kleintje’’ Mimir altijd totaal relaxed in de luwte. Hoe is het mogelijk dat hij altijd zo rustig de dans ontspringt? Het levert hem de gepaste bijnaam ‘’Chill’’ op, verzonnen door nichtje Deirdre op kraambezoek.
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Mimir, Aegir en Goliath

Woensdag 14 februari 2013

De ontwikkelingen binnenshuis gaan gestaag verder. De katjes beginnen wat meer in het rond te kruipen en ik zie Aegir (reus van de zee) opeens wiebelend en wel op zijn kontje zitten. Goliath rekt zich vandaag voor het eerst liggend op zijn zij uit als een echte kat.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Vrijdag 15 februari 2013

De kittens zijn nu 9 en 10 dagen oud en blijken gemiddeld tussen de ruim 16 en 19 gram per dag aan te komen. Nut schenkt slagroom! Zelf is ze een absolute beauty, motherhood becomes her: ze zorgt en zoogt dat het een lieve lust is.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Bolle slagroombuikjes overal

Ook glanst ze aan alle kanten en heeft een constante glimlach om haar bekje (lijkt echt waar, hoor!) en loopt alweer vanouds totaal vrolijk met haar favoriete apporteer speelgoedje te leuren. Alleen verliest ze wat sneller dan gewoon haar aandacht. Bij één geluidje of piepje vanuit de kastla sprint ze op haar kroost af. Maar zo nu en dan een knuffel komt ze met grote regelmaat even halen. Het is gezelligheid troef en de moeilijke bevalling van Goliath is alweer helemaal vergeten.
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Zondag 17 februari 2013

Wat portretfotootjes proberen te maken, niet zo makkelijk als je alles zo snel mogelijk probeert te doen om de rust in het nestje zo goed mogelijk te proberen te bewaren. Gelukkig hebben we nog wéééééken de tijd om ze goed in het vizier te krijgen.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Maandag 18 februari 2013

Mimir, kleine Chill heeft als eerste 3x zijn geboortegewicht op zijn naam staan. Hij weegt nu 300 gram. Zijn broers wegen 314 en 334 gram en zullen morgen wel volgen; wat gaat alles snel! Ik maak foto’s met een groot luciferdoosje erbij zodat je het verschil een beetje kunt zien. Ook de kleur van de kittens begint langzaamaan te veranderen.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Woensdag 20 februari 2013

JA! Ik heb het allerliefste van het allerliefste haarscherpe portretje. Wat een ongelofelijk snoepie, he? De kittens zitten nu allemaal met regelmaat even –hetzij wiebelend- op hun kontje, en scharrelen nu meer op hun pootjes in plaats van kruipend door hun nest heen.
Ik vind de lade die Nut verkoos eigenlijk steeds fijner, hij is lekker ruim met donkere hoekjes om in weg te kruipen en licht genoeg voor deze geweldige foto! Kijk die nog ingevouwen oortjes nu toch…

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Vrijdag 22 februari 2013

Het gaat nog steeds reuzengoed met alle drie de kerels. Langzaamaan bewegen ze meer door de lade heen en ben ik voorbereidingen aan het treffen dat ze vanuit de la zo in het kittenrennetje kunnen stappen. Moeder Nut maakt absoluut nog geen aanstalten om het trio ergens anders onder te brengen en ik besluit om –met een verhoogde kartonnen rand zodat ze niet uit de lade kunnen kukelen- rustig af te wachten totdat het gezinnetje haar eigen move maakt.
Voor het derde kitten (tot nu toe bijnaam Goliath) hebben we de naam Odin gekozen: de Oppergod. Kan het groter? De namen voor het eerste nestje zijn een feit!

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Zondag 24 februari 2013

Zo schattig, hun oortjes beginnen half omhoog te komen en beginnen er als echte oortjes uit te zien. Ze ontdekken ook het vechtspel met elkaar wat neerkomt op af en toe blazen en in de lucht slaan met de pootjes die dan af en toe ook op een koppie terechtkomen. Als ik de rand even weghaal om ze goed te kunnen bewonderen hangt Aegir er onmiddellijk overheen, wat hem op een draai om zijn oren van moeder Nut komt te staan. Ik ben niks te vroeg geweest met mijn voorzorgsmaatregelen. Vanavond heb ik het nestje op Aby2000 gezet.

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Boksen

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Aegir

Maandag 25 februari 2013

Heerlijk om de beurt een tijdje met de kittens op schoot gezeten. Mimir heeft me heel lang aandachtig aan zitten kijken terwijl ik hem welkom toesprak op deze wereld. Heel bijzonder. Een van de katertjes zal waarschijnlijk hier blijven als speelkameraad voor Nut en vanaf het begin solliciteert Mimir naar dit plekje, het lijkt alsof hij mij uitkiest in plaats van andersom.

Dinsdag 26 februari 2013

Aegir, de oudste, is als eerste de wijde wereld van de kittenren ingegaan! Netjes over het kussen langzaam naar beneden, waar hij gelijk door moeder Nut, die het allemaal maar niks vond, werd terugverordonneerd.

Donderdag 28 februari 2013

Maar eenmaal de weg gevonden, wordt het voor de andere twee ook makkelijk om de poort door te gaan. Sinds vandaag klauteren ze uit en ook weer in de la. Aegir blijft steeds als eerste de la uitklimmen en de rest volgt wat later. Ze liggen nu ook niet altijd meer op een kluitje te slapen en ook niet meer in het enige, de eerste weken favoriete hoekje van het nest. Vandaag zag ik Aegir voor het eerst achter zijn oortje krabben als een echte kat. Een supereigenwijs gezicht.

Lees ook deel 2 klik hier

CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.
SUBSCRIBE NOW
TO GET SPECIAL OFFERS