Kater: Thor

/Kater: Thor
Kater: Thor2018-04-16T12:56:54+01:00
Kater Thor van Abessijn Cattery Erendil

Silver Thor af Fredenslund

Kater Thor van Abessijn Cattery Erendil
Kater Thor van Abessijn Cattery Erendil

Vader:

Orthmann’s Kurt (aby as)

Moeder:

Ch. Silver Scarlett af Fredenslund (aby os)

Geboren:

2-06-2015

Geslacht:

Kater

Roepnaam:

Lille Mis (Deens voor ‘’kleine muis’’)

Ras:

abessijn

Kleur:

zwart-zilver

E.R.o’S. Cat ID:

525834

Fokker:

Lis Rhymer Friis

Testen:

Thor is getest op FelV, FIV, en heeft een combinatie Gentest gehad bij het dr. Van Haeringen laboratorium op alle erfelijke ziekten als PRA, PRD, PL en Pkdef.

Thor als kitten
Kater Thor van Abessijn Cattery Erendil
Phoebe Felen, Abessijn Cattery Erendil, kater Thor
Kater Thor van Abessijn Cattery Erendil

Hoe Thor bij ons kwam.

In de lente van 2015 ben ik op zoek gegaan naar een goede zilveren kater. Dit omdat de dochters van Nut ook voor nageslacht gaan zorgen en er in Nederland simpelweg geen kater meer was anders dan de opa van Nut of de vader van de dochters. Ik heb gezocht in Australië, Zweden, Denemarken, Hongarije, Amerika, Engeland en na maanden zoeken kreeg ik opeens het bericht dat er een nestje zilvers geboren zou zijn in Denemarken. Contact met Lis Rhymer Friis was snel gelegd, en we konden het katertje uit het nestje kopen! In september zijn Wilma en Jan, de twee mede-eigenaars van Thor en ik hem gaan halen. Op de eerste shows waar hij was liep hij gelijk weg met BIV’s en BIS, Hij heeft inmiddels een fikse schare fans simpelweg omdat het een hartstikke mooie en lieve jongen is! Thor woont bij Jan in Amsterdam en is beperkt beschikbaar voor buitendekkingen. Eind augustus 2016 werd hij voor het eerst vader van een zilveren nestje van vijf kittens.

De naam ‘Thor’

Natuurlijk moest ons Deense mannetje een naam uit die contreien krijgen en die was vlug gevonden. In de Noord-Europese mythologie is Thor de zoon van Odin en Fjorgyn. Hij was de god van de vruchtbaarheid en de donder. Hij stond voor ordeschepper tegenover de chaos. Het onweer werd veroorzaakt door zijn wagen, waarmee hij door de hemel reed. Als kind al was hij sterk, en daarnaast moeilijk opvoedbaar. Daarom werd hij opgevoed door twee bliksemgeesten, Vingir en Hlora. Hij groeide uit tot een enorme man, bijna een reus, met dezelfde kracht, en zijn hamer Mjöllnir maakte hem nog sterker. Met zijn hamer die altijd doel trof en dan weer in zijn hand terugkwam, vocht hij tegen reuzen.

Kater Thor van Abessijn Cattery Erendil

Thor, de Donder God

De Donder God Thor

Thor

De God
CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.
SUBSCRIBE NOW
TO GET SPECIAL OFFERS