Nut2018-04-16T12:56:58+01:00
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

J’Adore Nut van Ermelinde

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens
Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Vader:

Gr. Int. Ch. Cherokee Silver des Reves de Jadis (aby as)

Moeder:

Gr. Int. Ch. Abigail van Ermelinde (aby ns)

Geboren:

21-09-2011

Geslacht:

Poes

Roepnaam:

Pupke Maas (naar het Nijmeegse draaiorgel van mijn overgrootvader: met het geld van oma Fiep Maas en opa Dorus Felen kocht ik Nut), Nuttepetut, Poepkadetje

Ras:

abessijn

Kleur:

zwart-zilver

Fokker:

Gerard en Magda Wassing

Testen:

Nut is getest op FelV, FIV, en heeft een combinatie Gentest gehad op erfelijke ziekten als PRA, PRD, PL en Pkdef. Ook heeft ze een bloedgroepbepaling gehad om ook op dat gebied alles uit te sluiten voordat we begonnen aan een nestje.

E.R.o’S. Cat ID:

523166

Hoe Nut bij mij kwam.

Omdat ik zo gek was op de zilverabessijn ben ik half 2011 toen mijn ‘’katzucht’’ niet meer te stuiten was op zoek gegaan naar een cattery die de zilverabessijn hoog in het vaandel had staan. Toen ik foto’s zag van Abigail, de moeder van Nut, deed zij mij helemaal aan Ashyet denken dus nam ik contact op met Magda. En laat ze nu net een maand later een nestje krijgen!
Met drie weken ben ik voor de eerste keer gaan kijken, en Nut is toen met een klein zuchtje op mijn borst in slaap gevallen .Toen ze acht weken was mocht ik nog een keer komen met mijn zus Pascale en toen duurde daarna het wachten heel erg lang voordat ik haar half december op kon halen.

Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit mijn leven, maar zeker ook uit het leven van mijn familie. En het nieuwe hoofdstuk van haar eerste nestje wordt nauwlettend gevolgd door iedereen.

De naam ‘’Nut’’

Omdat ik zelf bij mijn geboorte de bijzondere naam Phoebe, de Griekse godin van de maan en de nacht en de jacht meekreeg, is van daaruit een grote interesse voor de mythologie ontstaan.

Nut was in de Egyptische mythologie de hemelgodin. Zij was getrouwd met haar broer Geb, de aardgod, met wie zij 5 kinderen had: Osiris, Isis, Seth, Nepthys en Horus de Oude. Nut werd uitgebeeld als een vrouw die zich over de aarde buigt, maar ze kon ook worden afgebeeld als een koe. Ze stond symbool voor de ruimte waar de zonnegod Ra doorheen reisde. Overdag voer hij over haar buik en elke avond slikte Nut de zon dan in waardoor het duister werd. De zon verbleef dan ’s nachts in haar en werd de volgende dag uit haar schoot geboren.

De afbeelding van Nut komt veel voor op monumenten en dan vooral in de Vallei der Koningen. In het concept van godinnen die specifieke andere godheden baarden is er ook de idee van een Moeder van de goden ‘’die alle goden voortbracht’’

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Nut 3 weken oud

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

Nut 8 weken oud

Abessijn Cattery Erendil Nestje Kittens

De hemelgodin Nut beschermde de aarde en al haar inwoners.

CONTACT US
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9lbWJlZD9wYj0hMW0xOCExbTEyITFtMyExZDYwNDQuMjc1NjM3NDU2ODA1ITJkLTczLjk4MzQ2MzY4MzI1MjA0ITNkNDAuNzU4OTkzNDExNDc4NTMhMm0zITFmMCEyZjAhM2YwITNtMiExaTEwMjQhMmk3NjghNGYxMy4xITNtMyExbTIhMXMweDAlM0EweDU1MTk0ZWM1YTFhZTA3MmUhMnNUaW1lcytTcXVhcmUhNWUwITNtMiExc2VuITJzITR2MTM5MjkwMTMxODQ2MSIgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6MCI+PC9pZnJhbWU+
Thank You. We will contact you as soon as possible.
SUBSCRIBE NOW
TO GET SPECIAL OFFERS